Az igazán jó házakban az "akcentus" is jelen van

2013/05/03

Az Építész Szervezetek Testületének (ÉSZT) legjelentősebb szervezetei egységesen álltak az ''Év háza 2010'' építészeti pályázat mögé. Idén az „Év háza” mozgalomhoz csatlakozott az alapító Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) mellett a Magyar Építész Kamara (MÉK) és az Építéstudományi Egyesület (ÉTE), ezzel az ÉSZT legjelentősebb, építészeket tömörítő szövetségei egységesen támogatják a díjat.
 
A 2010-ben harmadik alkalommal kerül kiírásra az „Év háza” pályázat, amely nem csupán hazai elismerést, de a legjobbak számára nemzetközi bemutatkozásra is lehetőséget biztosít.
Az „Év háza 2010” pályázat kuratóriuma és a Magyar Építőművészek Szövetsége fődíja 500 ezer Ft készpénz.
 
Az „Év háza” pályázat neves zsűrije választja ki azt a 10 magyar épületet is, amelyek Magyarországot a Magyar Építőművészek Szövetsége által kezelt, a Visegrádi Négyek családi házait bemutató nemzetközi kiállításon képviselhetik. Ez a kiállítás minden évben elsőként az Építészet Világnapján nyílik meg a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) székházában, majd ellátogat a többi visegrádi országba is.
 
Az idei zsűri elnöke Nagy Tamás DLA, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építész Tanszékének vezetője, társelnökök Kálmán Ernő, a Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke, Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke, és Szoják Balázs, az „Év Háza” díj jogtulajdonosa. „Az igazán jó házakban az "akcentus" is jelen van” – mondta Nagy Tamás DLA, a zsűri elnöke.
Bővebben a www.evhaza.hu oldalon.