ÉTE Építésmenedzsment és Technológia Konferencia - BESZÁMOLÓ

2013/11/26

A hagyományos ÉTE Építésmenedzsment és Technológia Konferencia immár az 5. alkalommal került megrendezésre 2013. november 22-én a BME K épületében az Óbuda-Újlak Zrt. és az A-Híd Zrt. főtámogatásával továbbá a Sika Kft. szponzorálásával. Az idei konferenciát  “Tudományos képzés és projektmenedzsment fejlesztés a gazdaság szolgálatában” címmel hirdeték meg. Ennek megfelelően az előadások zömében a projekmenedzsment különböző aspektusaiból kerültek ki, az építőipar sajátosságait figyelembe véve, megvalósult példákon keresztül.

A plenáris üléssel Dr. Nagyunyomi-Sényi Gábor az ÉTE elnöke nyitotta meg a konferenciát, majd  Simon Csaba előadása hangzott el “UHPFRC-Alkalmazott tudomány” témakörben. Ezt követően a konferencia két szekcióra osztódott. 

Az ÉPÍTÉSTUDOMÁNYI-ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIAI SZEKCIÓBAN 19 kitűnő előadást abszolváltak, Dr. Orbán József moderátori közreműködésével. Többek között betontechnológiákról, burkolási technikákról hallottunk előadásokat, továbbá projektmenedzser szerepek különböző megvilágítású elemzését hallottuk.

Az ÉPÍTÉSMENEDZSMENT-PROJEKTMENEDZSMENT SZEKCIÓBAN a szakma legsikeresebb reprezentánsainak 20 kiváló előadását hallhattuk Szadeczky-Kardoss Gábor szekcióvezetésével. Itt főként a projekmenedzsent és az építőipar vonatkozásai témakörében tartottak előadásokat több élő példán keresztül.

A Konferencia zárására - ÉTE Diploma-díj Oklevelek átadására ünnepi vacsorán került sor.

 

Beszámoló és fotó: Csényi Sándor