ÉTE- GYŐR-MOSON-SOPRON megyei szervezet- kivitelezés-látogató rendezvény-BESZÁMOLÓ

2015/11/26

2015.11.24-én nagyszámú érdeklődő társaságában lezajlott az átadás alatt lévő Schlichter üzletház és a jelenleg épülő Leier City Center hátsó épületének látogatása.
A Győr belvárosában lévő fejlesztések szépen illeszkednek a város szövetébe, és a műemléki környezetbe is. Mindkét épületnél műemléki szempontok is helyet kaptak a tervezésben és a kivitelezésben is. A Schlichter üzletháznál három oromfalat kellett megtartani az eredetileg a telken álló házcsoportból. Ez nehéz feladat elé állította a szakembereket, hiszen nagyon leromlott állapotban voltak a falak, ráadásul az egyik a mélygarázs alapgödrének kialakítása közben össze is dőlt. Ezért a teljes lebontás és újraépítés mellett döntöttek a kivitelezők. Az így megtartott műemléki falakhoz remekül illeszkedik az épület többi része is. A benne kialakított üzletek döntő többsége már gazdára talált, látogatásunk idején már a beköltözés zajlott.

A Leier City Center az elmúlt években folyamatos megújuláson esett át. A régi Frigyes laktanya Győr belvárosának egyik legszebb épületegyüttese, mely méltán kapta vissza régi fényét. A most építés alatt álló volt lőporraktár az utolsó eleme ennek az épületegyüttesnek. A műemléki épület mellé új toldalék került Leier kéregelemes panelekből. 

A kivitelezéseken a Leier Hungária Kft. részéről Varga Tamás ingatlanhasznosítási osztályvezető és Magyar Gábor statikus tervező vezette végig csapatunkat. A rendezvényen a megjelent 25-30 fő jelentős részét a Széchenyi István Egyetem építész és építőmérnök hallgatói tették ki, kiegészülve az építőipari szakma más területeiről érkezett szakemberekkel. Az épületbejárások során sok hasznos információ elhangzott, és az interaktív jellegnek köszönhetően sok kérdésre is választ kaptak az érdeklődők.