Megjelent a Magyar Épületgépészet legújabb száma

2013/05/31

A Magyar Épületgépészet májusi számának középpontjában a megújuló energiaforrásokról és az épületek energetikai kérdéseiről szóló cikkek állnak.
 
Az újság befejezi az előző számban megkezdett cikket, amelyben a szerzők egy oktatási épület energetikai értékelését mutatják be. Ádám Béla, a MAHÖSZ elnöke tollából áttekintést kaphatnak a geotermális energia hazai hasznosításának helyzetéről. A Hőszivattyú a jelen megoldása, vagy a jövő lehetősége?  című lektorált cikk foglalkozik a hőszivattyú-telepítés gazdaságosságának kérdésével.
 
A Dunaújvárosban megvalósult SOLANOVA-projekt épületenergetikai eredményeit mutatják be a szerzők, míg egy neves német szakember cikkében az épületgépészeti rendszerek felülvizsgálatának németországi tapasztalatairól olvashatnak.  
 
A lap felhívja a figyelmet a most nyíló RENEXPO kiállításra és a kiállítás keretében megrendezett szakmai konferenciákra.
 
Ezen kívül olvashatnak az épületek energetikai értékeléséhez és az épületgépészeti rendszerek felülvizsgálatához használható műszerekről és méréstechnikai, valamint egyéb szakmai újdonságokról is.