Projektmenedzsment a gazdaságban: 16. Projektmenedzsment Fórum

2013/02/28

A fórum célja a globalizálódó világban a komplex rendszerek megvalósításának hatékony módszere a projektmenedzsment, ami nélkül versenyképességet jelentő fejlesztések, innovációk nem valósíthatók meg.

 

Az adott feladatokra ideiglenesen létrejövő programok/projektek menedzsmentjének együtt kell működnie a vállalatok/intézmények napi működését meghatározó funkcionális menedzsmenttel, ami munkakultúrák és érdekek illesztését jelenti. Az együttműködést nagyban elősegíti a menedzserek kompetenciája és kölcsönös tiszteletük egymás iránt, amihez jelentősen hozzájárul egymás eredményeinek, tapasztalatainak megismerése.

 

A fórum elő kívánja segíteni a funkcionális menedzserek, a projekt tulajdonosok és a projektben dolgozó szakemberek és menedzserek kapcsolatát, bemutatva a legújabb eredményeket és a jövőbeli jelentős projektek terveit. A hagyományoknak megfelelően a fórum a különböző iparági projekt tulajdonosok és projektmenedzserek éves találkozója, a tapasztalatcsere és kapcsolatépítés helyszíne.

 

A tizenhatodik fórum kiemelt társadalmi-gazdasági témái (melyek megvitatására szekció szerveződik):

- az államigazgatás és közigazgatás projektmenedzsment helyzetének elemzése, jövőbeli igények bemutatása;

- a térségi fejlesztések projektmenedzsment feltételei, megoldási lehetőségei, korlátai;

 bizalomépítés jelentősége, formái, kritikus kérdései a projektmenedzsmentben;

- komplex projektek megvalósulását segítő módszertani
- megoldások;

- a projektmenedzsment néhány gyakorlati problémája;

- az építőipar projektmenedzsment gyakorlata.

 

FELHÍVÁS KÉRDŐÍV KITÖLTÉSRE 
A PROJEKTMENEDZSMENT HAZAI HELYZETE

ahogyan a gyakorló projektmenedzserek látják 2013-ban
A 2013. április 4-én, csütörtökön megrendezésre kerülő 16. „PROJEKTMENEDZSMENT A GAZDASÁGBAN” Fórum Szervező Bizottsága úgy döntött, hogy idén is felmérést készít a hazai projektmenedzsment szakma képviselői körében. Célunk, hogy a gyakorló projektmenedzserek és projekt szponzorok, közöttük az Ön véleménye alapján képet kapjunk a szakmai közvéleményt érdeklő néhány tényezővel kapcsolatban.

A kérdőív változó része a „VÁLLALATI MŰKÖDÉSFEJLESZTÉSI PROJEKTEK” 
tapasztalatait kívánja felmérni. A teljes kérdőív kitöltése 5-7 percet vesz igénybe. 
Kérjük, hogy a : http://mfor.hu/forms/pm-kerdoiv-2013.html oldalon elérhető kérdőívet legkésőbb 2013. február 28-ig szíveskedjen kitölteni.

Kérjük továbbá, hogy kollégáit, a szakmában dolgozó ismerőseit is tájékoztassa a kérdőív kitöltés lehetőségéről, mert a válaszadók száma jelentősen meghatározza a felmérés eredményeinek értékét és megbízhatóságát. A válaszolók anonimitását biztosítja, hogy a kapott adatok, információk csak összesített formában, statisztikailag feldolgozva kerülnek nyilvánosságra.
A felmérés eredményeit a 2013. április 4-én megrendezésre kerülő 16. PM Fórumot lezáró kerekasztal beszélgetésének keretében mutatjuk be és vitatjuk meg. A felmérés összefoglalóját közre adjuk a HTE (www.hte.hu), a PMI (www.pmi.hu) és a PMSZ (www.pmsz.hu) portálokon is.

A felmérésben való közreműködését, a Fórum Szervező Bizottsága nevében előre is köszönjük!

 

Program letöltése: itt

Jelentkezés lap letöltése: itt