2019 Építők Napja - Beszámoló

2019/06/06

A hagyományok szerint minden év június első vasárnapján ünneplik az építő- és építőanyag-iparban dolgozók az Építők Napját. 
A Vasas Szakszervezetek Székházában 2019. május 31-én megtartott Építők Napja ünnepi ülést Kassai Ferenc a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke nyitotta meg. A kormány részéről dr. György László az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, dr. Gulyás András ezredes a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Főosztály főosztályvezetője, Dr. Sinóros-Szabó Laura az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkárság főosztályvezetője, Kling Zoltán a Belügyminisztérium Vízügyi Koordinációs Főosztály főosztályvezetője köszöntötték az ünnepi ülés résztvevőit. Az építésüggyel foglalkozó szervezetek közül az ÉVOSZ elnöke Koji László, az ÉTE elnöke dr. Nagyunyomi-Sényi Gábor, az ÉFÉDOSZSZ elnöke Pallagi Gyula tartott ünnepi beszédet. A köszöntők után a hagyományoknak megfelelően a miniszteri, illetve a szervezetek kitüntetéseinek átadására került sor.

Az Építéstudományi Egyesület felterjesztésére az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építők Elismerő Oklevelet adományozott Szádeczky-Kardoss Gábor részére az Építéstudományi Egyesületben a szakmai továbbképzések szervezésében, valamint az ifjúság körében végzett kiemelkedő ismeretterjesztő munkájának elismeréséül.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Pólya Endre részére kiemelkedő szakmai pályafutása, valamint példaértékű szakmai közösségért végzett munkája elismeréséül, valamint Semmelweis Tamás részére tervezői és a szakmai közösségért végzett példaértékű munkájáért.

A Magyar Mérnöki Kamara Építési Szakmai Tagozata Kardos Andor Díjat adományozott Molnár Dénes részére, több mint 30 éves kiváló tervezői, szakértői, igazságügyi szakértői munkájáért, és a Magyar Mérnöki Kamara Építési Szakmai Tagozatában, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara Felügyelő Bizottságában, valamint az Építéstudományi Egyesület szakosztályi titkáraként végzett kiemelkedő munkája elismeréséül.

Dérné Ficze Judit

Fotók: Csényi Sándor