IN MEMORIAM

2020/11/23

JEZSÓ GYÖRGY 1942-2020

Jezsó György okl. építészmérnököt a közelmúlban temették el életének 78. évében. Súlyos beteg volt, mintegy 6 évig küzdött a kórral. A Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának városépítési irodavezetője, több mint négy évtizeden át meghatározó személyisége, szakembere Győr város építési szervezetének. 1960-ban végzett a Hild József Építőipari Technikumban.

Jó tanuló volt, így került a Budapesti Műszaki Egyetemre, amit 1965-ben az építészmérnök szakon végzett el, szerzett oklevelet.

Házasságából két gyermek, egy lány, és egy fiú született. Lánya követte a tanulmányok területén az építőipari technikumba.

Tevékeny közreműködője volt a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola győri építésének, az egyetemfejlesztés korszakainak. Munkáját mindig az empatikus szakmai közreműködés, a sokoldalú és eredményes szempontok alkalmazása jellemezte. A Révfalui Baráti Kör munkájának szervezésében is részt vett. Jezsó György hosszú időn keresztül a Hild iskolaszékének elnöke. Jelenlétével mindig megtisztelte az intézmény életében fontos eseményeket. Személyiségét az alapos szakértelem, a nagy türelem, és a segítőkészség jellemezte. Jelentős szerepe volt az iskola tanműhelyhez való jutásában.

A Győri ÉTE Csoport vezetőségi tagja, több évtizeden keresztül. ÉTE érdemérem kitüntetés tulajdonosa. Nyugdíjba vonulása után közbeszerzési szakértőként segítette a területen lévő beruházásokat.

Közvetlen személyiségéből adódóan sok barátot tudhatott maga körül.

Fájó szívvel, és mindig szeretettel emlékezünk Rá !

Nyugodjék békében.

 

Ujvári Miklós Mihály