IN MEMORIAM - Bicskei Attiláné Ildikó

2023/01/25

Lehajtott fővel vettük tudomásul a hírt, hogy kollégánk, barátunk Bicskei Attiláné Ildikó csendesen elhunyt, és temetése 2023. 01.18.-án volt a Győr Nádorvárosi temetőben.

1943. december 4-én született Győrben, tanulmányait a Kazinczy Gimnáziumban végezte, majd férjhez ment és Miskolcra költözött. Ott ismerkedett össze az építőiparral, mert a Tervező vállalatnál dolgozott, mint műszaki rajzoló.

Miután visszaköltözött Győrbe elvégezte a Hild József Építőipari technikumot és kezdett dolgozni a GYÁÉV-nél / Győr megyei Állami Építőipari Vállalat/ technikusként. Első munkahelye a RÁBA futóműgyár, reptéri csarnokok, Vagongyári ebédlő stb. volt.

Rövid idő alatt Magyar Vilmos mellett építésvezető lett és a győri Műszaki főiskola építkezésén vezette a kivitelezési munkákat, amiért Munka Érdemrendet kapott.

Részt vett többek között a Révfalusi óvoda, Öregek otthona és Szociális otthon és a Vagongyári szálloda (kis Hilton) építésében is.

80-as évek elején bekerült a fő építés vezetőségre Kovács László mellé fő organizátor, majd ár szakértő pozícióba.

Kekszgyár, Győri Kórház, Csipke gyár, AUDI és a Szentgotthárdi Opelt gyár kivitelezései voltak a nagyobb projekt munkái, de szinte nem volt olyan kivitelezés melyben ne vett volna részt. A  GYÁÉV szétesése után az INTEGRÁL-H-nál megalakult Kereskedőház Kft. irányította a nyugdíjba vonulásáig. Nyugdíj mellett, az INTEGRÁL Garanciális ügyeit vette át és ezen kívül,  ár szakértőként is tevékenykedett amíg fizikailag bírta.

Magánéletben 1981-ben elvált, egyedül nevelt fel 2 gyermeket Attilát és Ildikót. Imádott csavarogni, kirándulni, szinte egész Európát bejárta, főleg a tengerpartokat szerette. Hobbi ként olaj festményeket festett amiben az utazásai nagyon inspirálták.

Az ÉTE alapító tagja volt és nagyon szerette a szakmai programokat amikre amíg csak tudott mindig elment. Nagyon jól érezte magát a szakmabeli kollegák, barátok között és mindig szeretettel beszélt a szakmai programokról, kirándulásokról és a közösségről. ÉTE érdemérmes, és Alpár Ignácz érmes ÉPÍTÉSZ távozott körünkből.

Munkatársak, Barátok szomorú szívvel búcsúzunk Ildikótól, és mindig szeretettel gondolunk Rá.

 

Ujvári Miklós Mihály

 

Győr, 2023.01.25.